Bridgepoint-aandelen schieten omhoog bij debuut in Londen

Bridgepoint-aandelen schieten omhoog bij debuut in Londen

In het VK gevestigde buy-outgroep sluit zich aan bij een klein aantal private equity-bedrijven die genoteerd zijn op Europese markten. Advisers schoten omhoog op hun eerste handelsdag in Londen, toen het overnamebedrijf de laatste van een handvol private equity-groepen werd die op openbare markten in Europa noteerde.

 

Het aandeel schoot woensdag in de vroege handel 25 procent hoger, nadat het in Londen gevestigde Bridgepoint aandelen had verkocht voor 350p.

 

Kleine beursgenoten

Door de beursgang voegt het zich bij een kleine groep beursgenoteerde Europese buy-outgroepen, waaronder de FTSE 100-genoteerde 3i Group, de in Zwitserland gevestigde Partners Group, het Franse Eurazeo en EQT of Sweden, die in 2019 op de lijst stonden. Huidige KPN koers is gestegen.

 

 

Bridgepoint zei dat het £ 300 miljoen ophaalde bij de eerste openbare aanbieding om investeringen in de volgende generatie Bridgepoint-fondsen te financieren, potentiële nieuwe organische strategieën te lanceren en te zaaien, potentieel waardeverhogende anorganische acquisitiemogelijkheden te blijven beoordelen en meer strategische flexibiliteit te bieden, waaronder het verminderen van de schuldenlast van de groep”.

 

Bridgepoint

Bridgepoint, opgericht in 2000 na een management buy-out van NatWest Equity Partners, is in het VK vooral bekend om zijn eigendom van koffie- en broodjesketen Pret A Manger, die het in 2018 verkocht aan investeringsgroep JAB Holdings. Koers lavide holdings is gestegen.

 

De vroege stijging van de aandelenkoers op woensdag gaf de buy-outgroep een marktkapitalisatie van ongeveer £ 3,6 miljard.

 

De beursgang komt op het moment dat private equity-dealmaking recordniveaus heeft bereikt in het VK, waardoor het profiel van de industrie is toegenomen en een reactie is ontstaan ​​​​van sommige aandeelhouders die beweren dat buy-outgroepen profiteren van de gevolgen van de Brexit en de pandemie om bedrijven goedkoop op te pikken.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.