Hoe Halvings de Bitcoin-prijs naar $ 400.000 zal brengen

Hoe Halvings de Bitcoin-prijs naar $ 400.000 zal brengen

Toen bitcoin voor het eerst werd geïntroduceerd, had het weinig tot geen waarde. Early adopters ruilden duizenden bitcoin voor slechts een paar dollar, tot het beruchte “Pizza Day” -incident toen Laszlo Hanyecz 10.000 BTC betaalde voor twee grote pizza’s, waardoor een reeks gebeurtenissen in gang werd gezet die ertoe leidde dat de waarde van bitcoin groeide van een paar cent tot bijna $ 60.000 in iets meer dan een decennium.

 

Bitcoin heeft sindsdien een lange weg afgelegd, met grote bedrijfsinstellingen die jarenlang de waarde ervan als belegbare activa ontkenden, om zich vervolgens om te draaien en er zelf in te investeren. Onlangs introduceerde PayPal bitcoin als betaalmethode met miljoenen handelaren die het platform gebruiken, beroemdheden zoals Paris Hilton sloten zich aan bij de gemeenschap en het lijkt erop dat bitcoin klaar is voor nog meer groei. Chainlink koers is gestegen.

 

 

Door de prestaties van bitcoin in het verleden te analyseren, is het niet onmogelijk om een ​​idee te krijgen van waar de waarde naar toe zal gaan. Hoewel veel analisten en influencers gewaagde voorspellingen hebben gedaan – zoals bitcoin die groeit tot maar liefst $ 1 miljoen – dacht ik dat het het beste zou zijn om voor onszelf te kijken door elk halveringstijdvak te analyseren, dat is de prestatie van bitcoin tussen elke halveringsgebeurtenis.

 

In het eerste tijdperk vond bitcoin zijn basis nadat het voor het eerst werd vrijgegeven door Satoshi Nakamoto in 2009.Het duurde enkele maanden voordat early adopters aan boord kwamen en een op dollars gebaseerde waarde werd vastgesteld, waarbij de 10.000 BTC-pizza’s van Laszlo Hanyecz de prijs bevestigden. Gedurende deze tijd zag bitcoin zijn waarde stijgen van $ 0,00 naar zo hoog als $ 29,02, waarbij vroeg gebruik beperkt was tot handelen via forums en vroege, beperkte uitwisselingen. Koers Polkadot bekijken kan online.

 

Epoch 2: eerste halvering (2012-11-28) tot tweede halvering (2016-07-09)

In het tweede tijdperk begon bitcoin verdere acceptatie te zien. Hoewel de beruchte Mt. Gox Exchange werd al in 2010 opgericht en had in 2011 enige controverse gezien met verschillende hacks, tegen 2013 en begin 2014 behandelde het maar liefst 70 procent van alle bitcoin-transacties vóór de beruchte hack die het zag afsluiten, en bitcoin zag een grote waardedaling doordat duizenden bitcoins werden gestolen. Dan waren er de beruchte Silk Road en Silk Road 2.0-platforms, die de media ertoe brachten bitcoin te associëren met illegale activiteiten. Tijdens het tweede tijdperk werd de waarde van bitcoin verhandeld voor slechts $ 12,33 tot een hoogste punt van $ 1.134,93.

 

Epoch 3: derde halvering (2016/07/09) tot vierde halvering (2020/05/11)

Tegen het derde tijdperk had bitcoin zijn acceptatie zien groeien naar nieuwe hoogtepunten. De grootste investeerders en instellingen ter wereld namen eindelijk kennis, en velen veranderden hun mening over bitcoin als een fatsoenlijk bezit en een goede waardeopslag. Bitcoin’s run van een dieptepunt van $ 526,98 naar zijn beroemde piek van $ 19.640,51 eind 2017 werd breed uitgemeten, evenals de daaropvolgende daling in waarde. Hoewel duidelijk werd dat de handel in bitcoin volatiel was, zagen zowel vermogensbeheerders als de gemiddelde Joe bitcoin als een actief.

 

 

Epoch 4: vierde halvering (2020-05-11) tot vijfde halvering (tweede helft van 2024)

We bevinden ons momenteel in het vierde tijdperk. Openbare bedrijven zoals MicroStrategy en Tesla hebben bitcoin aan hun balans toegevoegd, bijna maandelijks worden nieuwe hoogtepunten bereikt en gerenommeerde investeerders suggereren dat het in de nabije toekomst wel eens $ 1 miljoen zou kunnen bedragen. Als bitcoin hetzelfde traject volgt als het vorige tijdperk, voorspel ik dat het heel goed een hoogtepunt van meer dan $ 400.000 kan bereiken voordat, opnieuw, een bijna plotselinge daling in waarde te zien is terwijl investeerders proberen een zo hoog mogelijke winst te behalen. Als bitcoin inderdaad dit traject volgt, denk ik dat we voor het einde van 2021 een enorm nieuw hoogtepunt kunnen zien.

 

Het patroon en wat de toekomst in petto heeft

Het is duidelijk dat elke keer dat er een halvering plaatsvindt, bitcoin na verloop van tijd een dramatische stijging naar een nieuw recordniveau ziet, boven alle verwachtingen. Zodra deze piek arriveert, beginnen velen hun investeringen te verkopen om de winst te oogsten, waarbij bitcoin een duik ziet die net zo dramatisch is als de stijging die eraan voorafging. De waarde van Bitcoin ziet regelmatige pompen, gevolgd door regelmatige stortingen totdat het uiteindelijk stabiliseert met een nieuwe bodem. Gedurende enkele maanden wordt het relatief zijwaarts verhandeld totdat een tweede golf begints. Het is echter niet zo dramatisch als de vorige, maar het duwt de waarde van bitcoin wel hoog genoeg om te zien dat het vóór de volgende halvering minstens de helft van zijn vorige hoogste punt ooit bereikt.

 

Het is waarschijnlijk dat veel van de grote instellingen en investeerders die de afgelopen jaren voor miljoenen aan bitcoin hebben gekocht, hun bezit zullen verkopen zodra bitcoin een voldoende hoge waarde heeft bereikt. Hetzelfde kan gezegd worden over mijnwerkers, die zijn begonnen met het verzamelen van hun nieuw gedolven munten in plaats van ze te verkopen. In dit geval zou bitcoin ergens tussen $ 350.000 en $ 450.000 moeten piekeren, als we tijdens dit tijdperk dezelfde trend volgen als de vorige. Het kan maanden, misschien zelfs een jaar duren voordat bitcoin deze nieuwe high ziet, maar ik geloof dat we daar ergens later dit jaar naartoe gaan.

 

Een zorg die vrij duidelijk is, is dat steeds meer beursgenoteerde bedrijven bitcoin aan hun balans toevoegen. Dit is geweldig in termen van acceptatie en legitimering van bitcoin als een troef. Deze bedrijven hebben echter aandeelhouders, en het is zeer waarschijnlijk dat een bedrijf als MicroStrategy dat miljarden dollars aan bitcoin bezit, een activistische aandeelhouder of twee aan boord zal zien springen en het zal pushen om zijn bezit te verkopen als het een enorm nieuw hoogtepunt bereikt. , zoals hierboven voorspeld.

 

 

Laten we MicroStrategy als voorbeeld blijven bekijken. Ze bezitten meer dan 90.000 bitcoin, momenteel een waarde van meer dan $ 5 miljard, met een marktkapitalisatie van iets meer dan $ 6,75 miljard. Als bitcoin een hoogtepunt van $ 400.000 bereikt, zou het hun bitcoin-bezit meer dan $ 36 miljard waarderen en met BlackRock, Morgan Stanley en Vanguard die meer dan 30 procent van de aandelen van het bedrijf bezitten, zullen ze hen waarschijnlijk ertoe aanzetten om zo snel mogelijk te verkopen en waarde terug te geven aan aandeelhouders. Dat is meer dan 90.000 bitcoin die de markt zou kunnen overspoelen, hetzelfde zou kunnen gebeuren bij veel andere openbare bedrijven en niet alleen de prijs van bitcoin bedreigen, maar erop vertrouwen als een opslag van waarde.

 

Wat duidelijk blijft, kijkend naar de bovenstaande grafiek, is dat bitcoin keer op keer heeft bewezen dat het een betrouwbaar bezit en een opslag van waarde is. Het ziet pieken en dalen, en het zal waarschijnlijk nog enkele jaren gebeuren. Bitcoin is nog lang niet in de buurt van zijn hoogtepunt en hoewel het een paar jaar kan duren, staat bitcoin klaar voor een enorme groei en zal het op grote schaal worden toegepast naarmate het duidelijker wordt voor het wereldwijde publiek.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.